Pembangunan pendidikan ikut acuan tersendiri - M. R., Abdul Hamid (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi)(PPPMPT) adalah suatu dokumen yang menggariskan kehendak dan keperluan yang perlu dipenuhi dan dicapai dalam menjadikan pelanggan utama kepada sesebuah institusi pengajian tinggi antaranya supaya pelajar menjadi graduan yang bersifat holistik, seimbang dan berminda berkeusahawanan.