UMP, SIRIM sepakat bangunkan teknologi nano - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Menyedari kepentingan pembangunan teknologi nano di negara ini, Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Sirim Malaysia Berhad (SIRIM) menjalinkan kerjasama dalam pemindahan teknologi dan latihan serta menjalankan penyelidikan secara bersama bagi menggalakkan pembangunan teknologi ini.