Tempurung sawit dikitar semula menjadi bahan binaan - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Siapa sangka tempurung kelapa sawit yang selama ini dibuang begitu sahaja amat bernilai sekali apabila ia boleh digunakan sebagai bahan gentian untuk membuat konkrit apabila ia didedahkan dalam satu Syarahan Umum Profesor yang telah disampaikan oleh Dekan Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA), Profesor Eng. Dr. Ideris Zakaria bertempat di Dewan Astaka, UMP pada 20 Julai 2011 yang lalu.