Perpustakaan lancar IR dan Sistem Indeks Perpustakaan UMP - Azian, Abd Rahman (Penerbit UMP, 2010)
Perpustakaan Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah mengadakan Majlis Pelancaran Institutional Repository (IR) dan Sistem Indeks Perpustakaan UMP. Majlis ini diadakan di Auditorium Perpustakaan dan dirasmikan oleh Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi, Profesor Dato’ Dr. Rosli bin Mohd Yunus, mewakili Naib Canselor UMP pada 23 Disember 2010 yang lalu.