Usia 54 tahun tidak halang Ghani cipta kejayaan - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Walaupun usia sudah mencecah 54 tahun, namun Dr. Mohd. Ghani Awang tidak pernah menganggap faktor usia sebagai penghalang untuk berjaya dengan cemerlang dalam akademik.