Program Kembara Hati Siswa Perdana SeMAMPAN pikat penduduk Kampung Nyentil - Mohd Norfarhan, Mohd Mustafa (Penerbit UMP, 2010)
Pengalaman menaiki bot dari jeti Kuala Medang, Kuala Lipis dengan perjalanan mengambil masa selama dua jam untuk sampai ke Kampung Nyentil sudah pasti agak mendebarkan bagi sesetengah pelajar universiti, namun ianya amat bermakna bagi 35 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) termasuk lima pelajar antarabangsa, masingmasing dua dari negara Pakistan dan Bangladesh serta seorang dari negara Indonesia.