UMP, SCUN jalin kerjasama akademik - Wan Nazrul Helmy, Wan Mohd Zain (Penerbit UMP, 2010)
Jaringan antarabangsa Universiti Malayisa Pahang (UMP) diperkukuhkan lagi dengan pemeteraian Memorandum Persefahaman (MoU) dengan South Central University for Nationalities (SCUN) di sini pada 1 Jun 2010 yang lalu.