Penerapan pengalaman sebenar PM Ir. Adnan tarik minat pelajar - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Fokus dalam menyampaikan ilmu dan penerapan pengalaman sebenar (real experience) merupakan pendekatan yang digunakan oleh pemenang Anugerah Pensyarah Cemerlang 2009, Profesor Madya Ir. Adnan Zulkiple daripada Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam (FKASA), Universiti Malaysia Pahang (UMP).