UMP jadi pilihan program bertaraf antarabangsa - Mohd Shariza, Abdullah (Utusan Group, 2015)
Sejak ditubuhkan 13 tahun lalu, Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus mengorak langkah dalam mengecapi kecemerlangan menerusi pendidikan berkualiti yang ditawarkan dan seterusnya berusaha menjadikan universiti itu sebagai sebuah institusi pengajian tinggi bertaraf antarabangsa.