Kegawatan ekonomi bukan musibah jika berfikiran positif - Hasnah, Hussiin (Berita Harian Sdn Bhd, 2015)
Mengurus ekonomi bermasalah adalah cabaran besar bagi mana-mana negara di dunia, sama ada negara itu sudah maju, sedang membangun apatah lagi negara kurang maju.