Perisian mudahkan belajar Bahasa Jepun - Shalfarina, Shahriman (Berita Harian Sdn. Bhd., 2014)
Kesukaran pelajar mempelajari dan menguasai kemahiraan bahasa Jepun kini boleh diatasi menerusi kit perisian komputer Inazuma, hasil ciptaan pensyarah Universiti Malaysia Pahang (UMP).