Warga UMP hayati kemerdekaan - UMP, LIB (Kumpulan Karangkraf, 2010)
Sambutan bukan kemerdekaan tetap meriah diraikan warga Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang diadakan secara penuh sederhana tetapi penuh penghayatan walaupun sedang melaksanakan ibadah puasa.