Abu Azam terima Ijazah kehormat Doktor Falsafah Kejuruteraan Kimia - UMP, . (Utusan Group, 2013)
Prof. Emeritus Datuk Dr. Abu Azam Md. Yassin akan dianugerahkan Ijazah Kehormat Doktor Falsafah Kejuruteraan Kimia sempena Majlis Konvokesyen Ke-8 Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang berlangsung selama dua hari bermula 5 Oktober ini di kampus Gambang universiti itu di sini.