Penglibatan aktiviti sukarelawan mahasiswa kurang - UMP, LIB (Utusan Group, 2010)
Generasi muda perlu diterapkan semangat sukarelawan dalam usaha menjadikan mereka lasak minda dan mempunyai daya tahan bagi menghadapi cabaran pada masa akan datang