SK terima 400 buku ilmiah sumbangan UMP - UMP, LIB (Kumpulan Karangkraf, 2010)
Sekolah Kebangsaan (SK) Jaya Gading, di sini menerima sumbangan lebih 400 buah buku ilmiah dan latihan dari Fakulti Kejuruteraan Pembuatan dan Pengurusan Teknologi (FKPPT), Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebangai galakan bagi memupuk budaya membaca dan cintai sains serta teknologi