Kuktem tambah peluang masuki IPTA - Sariha, Mohd Ali (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2002)
PEMBUKAAN Kolej Universiti Kejuruteraan dan Teknologi Malaysia (Kuktem) di Kuantan, iaitu institusi pengajian tinggi awam (IPTA) ke-16 negara, membuka peluang lebih luas kepada pelajar melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi.