UMPSA meterai kerjasama dengan Aviation Australia memperkukuh bidang Aeroangkasa - Siti Nur Azwin, Zulkapri (UMPSA, 2026)
GAMBANG, 3 Februari 2026 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) hari ini memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Aviation Australia dalam satu majlis yang berlangsung di Dewan Bankuet, UMPSA Kampus Gambang, sebagai langkah strategik memperkukuh kerjasama dalam bidang aeroangkasa dan pembangunan bakat industri penerbangan. Majlis menyaksikan Naib Canselor UMPSA, Profesor Ts. Dr. Yatimah Alias dan Dekan Fakulti Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Automotif (FTKMA), Profesor Ir. Dr. Mohd Fairusham Ghazali, menandatangani MoU bersama Ketua Pegawai Komersial Aviation Australia, Brendan Mikkelson dan Dekan Eksekutif Pendidikan Tinggi dan Teknologi, Aviation Australia, Profesor Talal Yusaf.