Bukan sekadar ijazah, graduan FPI UMPSA kini dilengkapi Pensijilan Profesional Lean Six Sigma - Azian, Ibrahim (UMPSA, 2026)
Gambang, 23 Januari 2026 — Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus komited melahirkan graduan yang holistik, kompeten dan bersedia menghadapi cabaran industri apabila Fakulti Pengurusan Industri (FPI) berjaya menganjurkan Program Pensijilan Kompetensi: Lean Six Sigma@Yellow Belt melibatkan pelajar prasiswazah fakulti tersebut pada 17 hingga 19 Januari 2026. Menurut Pensyarah Kanan FPI, Ts. Dr. Azian, program intensif selama 20 jam kredit dengan penyertaan aktif pelajar yang menunjukkan tahap komitmen dan disiplin yang tinggi sepanjang pelaksanaan program. “Penganjuran ini merupakan sebahagian daripada inisiatif strategik fakulti bagi memastikan graduan FIM bukan sahaja cemerlang dari segi akademik, malah memiliki pensijilan profesional yang diiktiraf industri, sekali gus meningkatkan kebolehpasaran graduan FIM pada peringkat nasional dan antarabangsa.