UMPSA memperkukuh kerjasama erat dengan Iwate University - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2026)
PEKAN, 26 Januari 2026 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus memperkukuh hubungan kerjasama erat dalam bidang akademik, penyelidikan dan mobiliti antarabangsa dengan Iwate University. Baru-baru ini, Naib Canselor, Profesor Ts. Dr. Yatimah Alias menerima kunjungan delegasi daripada Iwate University yang diketuai oleh Presiden Iwate University, Profesor Dr. Satoshi Ogawa bersama Naib Presiden (Perhubungan Antarabangsa), Profesor Dr. Yoko Matsuoka, serta pegawai Pejabat Antarabangsa universiti tersebut. Kerjasama antara UMPSA dan Iwate University yang bermula pada tahun 2009 telah berkembang dengan baik, khususnya melalui Fakulti Teknologi Kejuruteraan Pembuatan dan Mekatronik (FTKPM).