UMPSA, NEDUET meterai MoU perkukuh kerjasama akademik dan penyelidikan antarabangsa - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2026)
PEKAN, 21 Januari 2025 – Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus memperluas jaringan kerjasama antarabangsa apabila memeterai Perjanjian Persefahaman (MoU) bersama NED University of Engineering and Technology (NEDUET), Pakistan dalam satu majlis rasmi yang berlangsung di UMPSA Pekan. Majlis menandatangani MoU tersebut melibatkan Naib Canselor UMPSA, Profesor Ts. Dr. Yatimah Alias dan Naib Canselor NEDUET, Profesor Dr. Muhammad Tufail, yang disambut mesra oleh pengurusan tertinggi universiti. Kerjasama strategik ini merangkumi pelbagai bidang utama termasuk penyelidikan dan penerbitan dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal, penyeliaan bersama pelajar pascasiswazah antarabangsa, aktiviti mobiliti staf dan pelajar, serta permohonan geran penyelidikan antarabangsa secara bersama.