UMPSA perkukuh jalinan global, jalin kerjasama akademik dan penyelidikan antarabangsa bersama Amman Arab University Jordan - Naqiah, Puaad (UMPSA, 2026)
PEKAN, 13 Januari 2026 – Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) hari ini memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) dan Memorandum Perjanjian (MoA) bersama Amman Arab University (AAU), Jordan menerusi Majlis Menandatangani MoU dan MoA yang dilaksanakan secara atas talian. UMPSA diwakili Naib Canselor UMPSA, Profesor Ts. Dr. Yatimah Alias, manakala AAU diwakili Presiden AAU, Profesor Dr. Mohammad al-Widyan. Turut menyampaikan ucapan khas, Duta Besar Malaysia ke Jordan dan Palestin, Tuan Yang Terutama Dato’ Mohamad Nasri Abdul Rahman yang menzahirkan sokongan padu kerajaan Malaysia terhadap pengantarabangsaan pendidikan tinggi negara.