Pembelajaran aktif perkasa Guru SK Menson melalui inisiatif Profesor turun padang - Hafizoah, Kassim; Fatimah, Ali; Azwin Arif, Abdul Rahim; Mohd Shafeirul Zaman, Abd Majid (UMPSA, 2025)
CAMERON HIGHLANDS, 31 Oktober 2025 – Satu sesi pembangunan profesional yang interaktif dan santai telah berlangsung di Sekolah Kebangsaan (SK) Menson anjuran Pusat Bahasa Moden (PBM) dengan kerjasama Pusat Jaringan Industri dan Masyarakat (PJIM), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA). Sesi yang melibatkan 36 orang guru dan staf sokongan dalam program bertajuk Active Learning for the Instructors of the Orang Asli Learners adalah di bawah inisiatif Profesor Turun Padang. Menurut Pensyarah Pusat Bahasa Moden, Profesor Madya Dr. Hafizoah Kassim merangkap ketua program, sesi ini adalah kesinambungan daripada sesi bersama murid Orang Asli yang diadakan pada 31 Oktober 2025 di SK Menson, Cameron Highlands.