Profesor UMPSA turun padang untuk Projek Nanas MD2 pacu pendapatan komuniti Orang Asli - Noraine, Bahari (UMPSA, 2025)
BERA, 19 September 2025 – Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus memperkukuh Agenda Pembangunan Komuniti melalui pelaksanaan program tanggungjawab sosial korporat (CSR) Profesor Turun Padang: Projek Penanaman Nanas MD2 Bersama Komuniti Orang Asli baru-baru ini. Program itu adalah anjuran bersama Fakulti Pengurusan Industri (FPI) dan Pusat Jaringan Industri dan Masyarakat (PJIM) yang dilaksanakan di bawah Inisiatif Pendapatan Rakyat – Basmi Miskin Tegar (IPR-BMT) 2025. Seramai 25 peserta yang terdiri daripada Ketua Isi Rumah (KIR), wakil Pejabat Daerah dan Tanah (PDT) Bera serta Penghulu Mukim bersama-sama berganding bahu dalam aktiviti gotong-royong penanaman nanas yang berlangsung dalam suasana penuh kerjasama dan semangat komuniti.