Gaza dan Malaysia Madani: Menghidupkan semangat umat dan tanggungjawab global - Norizan, Yusof (UMPSA, 2025)
Kepedihan yang menimpa bumi Gaza bukan sekadar kisah peperangan dan penderitaan manusia, tetapi cerminan kemanusiaan sejagat yang sedang diuji. Setiap titisan darah yang tumpah di tanah suci itu menjadi seruan agar dunia menilai kembali erti keadilan, kemanusiaan dan tanggungjawab global. Dalam konteks Malaysia, isu Gaza bukan hanya isu luar negara, tetapi menjadi cerminan kepada nilai dan roh Malaysia Madani selaras dengan pembangunan sebuah gagasan yang berteraskan ihsan, keadilan, dan kesejahteraan sejagat.