Lebih 600 pelajar meriahkan Karnival Kimia Malaysia (K2M) Pahang 2025 di UMPSA - Dina Diyana, Rastam Tan (UMPSA, 2025)
GAMBANG, 5 November 2025 – Buat julung kalinya, Karnival Kimia Malaysia (K2M) Pahang 2025 yang merupakan program kerjasama antara Institut Kimia Malaysia (IKM) Cawangan Pahang, Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI) Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dan Jabatan Kimia Malaysia (JKM) Pahang berjaya dianjurkan bertempat di Dewan Astaka UMPSA Kampus Gambang.