UTM KCP ke UMPSA – Naratif Awal Universiti daripada Perspektif Seorang Perintis - Amelia, Hasan (UMPSA, 2025)
PEKAN, 10 September 2025 - Kesinambungan daripada Bengkel Pembangunan Sejarah Lisan: Mengabadikan Pengalaman dan Kisah yang diadakan pada Mei 2025 yang lepas, Perpustakaan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) memulakan langkah awal dengan penganjuran program ‘Jejak Sejarah UTM KCP–KUKTEM–UMP–UMPSA: Perspektif Seorang Perintis’ bagi merakam pengalaman tokoh awal universiti sebagai khazanah institusi.