Penyelidik UMPSA Ts. Dr. Ahmad Taufik bangunkan DeciXion, solusi pintar bantu organisasi buat keputusan strategik secara sistematik - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2025)
PEKAN, 8 Ogos 2025 – Melihat kepada kesukaran banyak organisasi dalam membuat keputusan strategik, penyelidikan yang diketuai oleh pensyarah Fakulti Pengurusan Industri (FPI), Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA), Ts. Dr. Ahmad Taufik Nursal telah menghasilkan DeciXion, perisian sokongan keputusan (Decision Support System – DSS) berasaskan web yang dibangunkan menggunakan kaedah analisis Fuzzy TOPSIS.