Pelan Strategik UMPSA 2026–2030 (UMPSA30) bakal pacu kegemilangan universiti terus unggul - Saharudin, Ramli (UMPSA, 2025)
PUTRAJAYA, 4 Julai 2025 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus memperkukuh kedudukannya sebagai institusi pengajian tinggi (IPT) teknikal bertaraf global melalui Pelan Strategik UMPSA 2026–2030 (UMPSA30) yang dirangka dan kini dalam fasa akhir sebelum dilancar pada tahun ini.