MQA iktiraf empat IPT sebagai QVC SAMC - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Malaysia Gazzette, 2025)
SEPANG – Empat institusi pendidikan tinggi (IPT) menerima surat kelulusan sementara sebagai Pusat Verifikasi Kualiti (Quality Verification Centre, QVC) bagi Stand-Alone Micro-Credentials (SAMC), dalam satu langkah strategik untuk memperluas akses dan fleksibiliti dalam pendidikan tinggi negara.