UMPSA sebagai Pusat Verifikasi Kualiti (QVC) perluas penawaran Stand-Alone Micro-credentials - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2025)
CYBERJAYA, 30 Mei 2025 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terus memperluas akses pendidikan tinggi negara apabila diberi tanggungjawab dan berperanan sebagai Pusat Verifikasi Kualiti (QVC) dalam menjalankan penilaian verifikasi kualiti Stand-alone Micro-credentials (SAMC) bagi tahap Sijil (T-3) hingga ljazah Kedoktoran (T-8) tertakluk kepada syarat-syarat yang ditetapkan.