Jika esok anak bulan kelihatan, 1 Zulhijjah jatuh pada Rabu, Aidiladha 6 Jun - Pakar falak - Latifah, Arifin (The New Straits Time Press (M) Bhd, 2025)
KUALA LUMPUR: Penentuan tarikh sambutan Aidiladha berbeza berdasarkan lokasi dengan peluang anak bulan kelihatan di negara terletak di sebelah Barat biasanya lebih tinggi berbanding di bahagian Timur, termasuk Malaysia.