Agar Ramadan Lebih Bermakna - Mardhiyyah, Zamani; Zatul Amrah, Mohammad Nazri; Ezihaslinda, Ngah (UMPSA, 2025)
Ramadan adalah bulan yang dinanti-nantikan setiap umat Islam di seluruh pelosok dunia, tanpa mengira bangsa mahupun warna kulit. Ia merupakan penghulu segala bulan, malah turut terkenal sebagai ‘madrasah’ atau institusi pendidikan yang berupaya melahirkan modal insan yang bertakwa. Ia merupakan tempoh yang paling sesuai untuk memperbaiki dan menguatkan kembali hubungan dan pergantungan seorang hamba kepada Tuhannya sesuai dengan nilai teras utama UMPSA, hubungan yang kuat dengan Yang Maha Pencipta. Ini kerana, bulan ini dilengkapi modul komprehensif yang melatih kekuatan rohani, mental dan fizikal.