Sultan Muhammad V Bertitah Umk Perlu Jadi Sebuah Universiti Terunggul Dalam Melahirkan Graduan Berkualiti - Universiti Malaysia Kelantan, Canselori (2012)
Kejayaan Universiti Malaysia Kelantan (UMK) melahirkan 292 graduan pada Majlis Konvokesyen Kedua merupakan satu pencapaian amat membanggakan kerana sebagai sebuah universiti muda yang sedang berkembang maju, telah berjaya merintis kecemerlangan pelajar, penyeliaan dan pengurusan pengajian siswazah,” titah Sultan Kelantan, Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Muhammad V selaku Tuanku Canselor UMK.