Brendan sah rehat lapan bulan - Siti Fatihah Awang (Sinar Harian, 2015)
Penyokong The Red Warriors (TRW) bakal kehilangan aksi hebat pemain kesayangan mereka, Brendan Gan apabila pemain berusia 27 tahun itu disahkan mengalami kecederaan ligamen lutut atau ACL (anterior cruciate ligament). Pengurus pasukan, Azman Ibrahim berkata, perkara tersebut disahkan sepelas pemain itu menjalani imbasan Pengimejan Resonan magnet (MRI) di Pusat Perubatan Sukan Kuala Lumpur, Damansara.