Mazlan dilantik Penaung Skuad Belia Kelantan - Sinar Harian (Sinar Harian, 2015)
Memegang jawatan sebagai Ketua Polis Kelantan yang sentiasa sibuk dengan tugas mengekang jenayah di negeri ini, tidak menghalang minat Datuk Mazlan Lazim dalam sukan bola sepak apabila dilantik Penaung Suad Belia Kelantan tahun 2015.