2500 pelajar UMK jalan kaki bersama Tuanku Canselor - Universiti Malaysia Kelantan, Pusat Hubungan Korporat dan Strategik (2013)
Pada 13 Jun 2013.KOTA BHARU – Seramai 2500 pelajar dan staf Universiti Malaysia Kelantan (UMK) akan menyertai Walkaton D’Raja Kelantan Walk With Me anjuran Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan Al Muhammadi, yang bakal diadakan di Perkarangan Stadium Sultan Muhammad ke IV Kota Bharu, Kelantan. Timbalan Naib Canselor UMK (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), YBhg. Prof. Madya Abdul Aziz bin Ab Latif, berkata, pada program itu pelajar dan staf akan bersama-sama KeBawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Muhammad V selaku Canselor UMK berjalan kaki sejauh tiga kilometer, bermula dan berakhir di Stadium Sultan Muhammad IV.