Kontijen Universiti Malaysia Kelantan bermula garang - Universiti Malaysia Kelantan, Pusat Hubungan Korporat dan Strategik (2012)
Pasukan bola sepak (veteran), Universiti Malaysia Kelantan (UMK) meniti laluan mudah ke peringkat suku akhir apabila berjaya menundukkan Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) 3-0 dalam saingan bola sepak peringkat kumpulan C di Kejohanan Sukan Staf Antara IPTA Malaysia (SUKUM) Ke 37), di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok, Kedah,