Industri makanan ikan ternakan di Malaysia - Lee Seong Wei; Martina Irwan Khoo; Mohd Khairulanam Zakaria (Penerbit Universiti Malaysia Kelantan, 2019)
Kos makanan ternakan merupakan sebahagian besar daripada kos operasi sesebuah perusahaan ternakan ikan. Harga bahan makanan ternakan komersil pula semakin meningkat akibat kos bahan mentah seperti tepung ikan yang semakin terhad dan mahal. Oleh itu, penternak ikan semakin proaktif dalam mencari sumber alternatif bagi memenuhi keperluan ternakan ikan mereka. Namun begitu, formulasi makanan ikan memerlukan ilmu serta teknik khas. Penerbitan ini bertindak sebagai panduan dan rujukan untuk semua golongan masyarakat terutamanya pengusaha ternakan ikan dan ahli akademik.