Penerimaan Dan Halatuju Tulisan Jawi; Suatu Tinjauan dari Pandangan Remaja Kini - Nur Azuki Yusuff; Nik Yusri Musa (2012)
Usaha memartabatkan tulisan jawi perlu seiring dengan keperluan dan kewajaran kelansungan perjuangan ini. Keperluan tulisan jawi kini sudah dilihat melalui beberapa dimensi berbeza. Apa yang ingin diketengahkan penulis berkenaan pandangan remaja kini berkenaan penerimaan mereka beserta sejauhmana halatuju tulisan jawi ini boleh berlansung jangka masa hadapan. Selain tu turut dibincangkan ialah ukuran cabaran tulisan jawi di samping strategi yang perlu bagi kelansungan martabat tulisan ini