Keberkesanan poster pelancongan sebagai daya tarikan di kalangan pelancongan luar Kelantan ke Kelantan - Mohd Sufian Ismail (2011)
Kajian ini dilakukan bertujuan untuk mengenalpasti keberkesanan poster dalam masyarakat tempatan secara telus dan mengetahui faktor-faktor yang mendorong kepada individu tersebut untuk datang ke Kelantan atas tujuannya dan mengikut dimensi semua golongan pelancong tempatan mahupun pelancong tempatan di Malaysia.Sampel seramai 150 orang pelancong tempatan luar negeri Kelantan telah dipilih untuk tujuan kajian.