Mereka bentuk perabot kontemporari berunsurkan Baba Nyonya - Khairunazrah Abdul Razak (2015)
Reka bentuk meja sudut Kontemporari dipengaruhi oleh reka bentuk perabot Baba Nyonya merupakan tajuk kajian yang dilaksanakan oleh pengkaji.Kajian ini mengaplikasikan reka bentuk cucuk sanggul Baba Nyonya dalam rekaan perabot/side table.Penerapan elemen Baba Nyonya adalah untuk menggambarkan identiti Baba Nyoya seperti kita sedia maklum Baba Nyonya merupakan masyarakat yang amat dikenali di negeri melaka,maka penerapan elemen Baba Nyonya bertepatan dengan objektif utama kajian iaitu untuk menghasilkan satu perabot yang beridentitikan masyarakat Baba Nyonya.Hal ini penting kerana secara tidak langsung dapat menggambarkan Melaka sebuah negeri yang penuh dengan kesenian,tambahan lagi Melaka ini merupakan salah satu tempat pelancongan di Malaysia dan menjadi tumpuan pelancong tempatan mahupun pelancong asing,keadaan ini secara tidak langsung dapat memperkenalkan keunikan Melaka kepada mereka semua.Kaedah yang digunakan dalam proses mereka bentuk perabot/side table ialah Biomimikri.Biomimetik atau biomimikri adalah tiruan daripada model atau influence,sistem dan unsur-unsur alam semulajadi.