Pembangunan CD interaktif pengenalan Silat Cekak. - Rohaya, Ismail (2015)
Kertas kerja ini bertujuan mengenalpasti keberkesanan penggunaan multimedia interaktif dalam pengenalan silat cekak dalam kalangan pengguna masyarakat sekarang.Bagi mendapatkan maklumat,seramai 50 orang responden yang terdiri daripada pelajar serta orang awam yang terlibat dalam menjawab soalan-soalan yang dikemukakan dalam borang soal selidik.Rekabentuk yang dihasilkan dengan warna coklat kehijauan adalah sebagai latar belakang.Tipografi yang digunakan pada tajuk besar ialah Mistral dan pada teks yang lain adalah N.O.-Movement Bold yang digunakan adalah untuk memberi kesenangan kepada pembaca supaya mudah faham.Ikon silat cekak direkabentuk dengan bentuk dan gaya silat cekak itu sendiri.Layout yang digunakan berkonsepkan moden namun masih mengekalkan kewarisannya itu dengan warna latar belakang rekabentuk tersebut.Hal ini bertujuan untuk menerapkan nilai kewarisan dalam setiap individu apabila melihat persembahan dalam CD interaktif ini.