Kajian keselamatan penyimpanan peralatan dapur khusus kepada peralatan pisau memasak - Badrulhisam Fajar (2011)
Laporan ini telah menerangkan mengenai penyelidikan tentang keselamatan penyimpanan peralatan dapur dalam kajian kes peralatan penyediaan makanan yang tertumpu kepada peralatan pisau memasak. Penyelidikan ini telah dilakukan selama beberapa bulan yang merangkumi kajian kes, pencarian data dari sumber media seperti majalah, buku, laman web dan sebagainya. Penyelidikan ini telah dilakukan secara terperinci mengikut masa yang telah ditetapkan untuk menyiapakan penyelidikan ini. Laporan ini menjurus kepada kajian Projek Penyelidikan di mana telah melalui proses pencarian maklumat dengan mengumpulkan data yang telah dibuat untuk menyiapkan penyelidikan. Laporan ini turut menyediakan beberapa maklumat berkaitan dengan rekaan produk,rekaan dalaman, penyimpanan peralatan, sistem penyimpanan ruangan dapur dan sebagainya. Selain itu, penyelidikan ini turut melibatkan metodologi penyelidikan dalam kajian yang dilakukan di sekitar kawasan Kota Bharu dan telah mencari beberapa responden tempatan untuk menyelesaikan penyelidikan ini. Pengkaji telah mencari kunci permasalahan dan menyelesaiakan masalah dan seterusnya memberi beberapa cadangan untuk mempertingkatkan rekaan bagi penyimpanan alat dapur yang sedia ada.