Identiti korporat dalam perusahaan Coconut King 1769 di Kelantan. - Muhammad Afiq Bin Mohamad Ali (2017)
Kajian ini adalah untuk mengenalpasti Identiti korporat dalam perusahaan Coconut King 1769.Coconut King 1769 adalah salah sebuah perusahaan yang menyediakan minuman coconut shake dan mempunyai banyak francais di sekitar Kelantan.Tujuan kajian ini adalah untuk mengenalpasti identiti korporat yang sesuai dan penjenamaan semula terhadap perusahaan Coconut King 1769.Syarikat yang mengaplikasikan identiti korporat atau membuat identiti yang baru dapat meningkatkan moral dalaman syarikat tersebut dan secara tidak langsung pekerja di dalam syarikat lebih setia dan produktiviti kerja mereka meningkat.Seterusnya,identiti korporat memberi manfaat kepada peningkatan produktiviti dan penjualan produk perusahaan Coconut King 1769.Kajian ini menggunakan kaedah kualitatif iaitu pemerhatian,temubual,perbandingan dan soal selidk untuk menentukan konsep perusahaan,logo syarikat,pembungkusan minuman,menu,pengiklanan,pakaian seragam pekerja,perniagaan dan item-item cenderahati. Hasil daripada setiap dapatan kajian yang telah dijalankan akan diimplimentasikan untuk merekabentuk semula identiti korporat syarikat Coconut King 1769 dan seterusnya memberi penjenamaan semula.Kesimpulannya,identiti korporat yang baik mampu membantu sesebuah syarikat didalam pemasaran dan mampu meningkatkan penjualan produk sesebuah syarikat.