Kritikan Watak Dan Perwatakan Dalam Filem “Jagat” (2015) - Vimalla Tharshini Saravanan (2021)
Kajian ini dijalankan untuk membuat satu kajian mengenai satu kritikan terhadap tahap kesesuaian watak dan perwatakan dalam filem tempatan “JAGAT” (2015). Tujuan kajian ini adalah untuk mengkaji watak dan perwatakan “Appoy” dalam filem “Jagat” (2015) arahan Shanjhey Kumar Perumal dan menganalisis kesesuaian watak dan perwatakan yang dimainkan oleh pelakon lain. Kajian ini juga akan memberikan satu pendedahan mengenai pemilihan sesebuah watak dan perwatakan adalah amat penting bagi filem. KATA KUNCI : Watak dan Perwatakan, Filem