Kepentingan Penggunaan Ilustrasi Dalam Rekabentuk Pembungkusan Produk Tempatan - Nur Fatin Akilah Ahmad Afandi (2021)
PENGENALAN Bab satu daripada cadangan penyelidikan ini termasuk latar belakang kajian, pernyataan masalah, objektif penyelidikan serta pertanyaan penyelidikan kajian. Bab ini juga mengandungi beberapa huraian terperinci tentang kepentingan kajian serta input mengenai penyelidikan. Pembungkusan adalah salah satu faktor penting dalam pemasaran "barangan pengguna" dan turut berperanan dalam menyampaikan manfaat produk kepada pelanggan. Ini adalah di dalam kawalan syarikat dan merupakan cara untuk memenuhi perubahan dalam persekitaran perniagaan. Oleh itu, pembungkusan produk juga berkaitan dengan pembolehubah lain dalam campuran pemasaran. Demikian, reka bentuk pembungkusan adalah tertakluk kepada satu set kompleks yang mempengaruhi dari persekitaran perniagaan dan produk itu sendiri yang ingin dipasarkan.