PNM mohon tambah 200 perpustakaan:tumpu kawasan luar bandar, beri keutamaan pada Sabah, Sarawak. - Sinar Harian (2012)
Sebanyak 200 lagi perpustakaan desa bakal dibina di seluruh negara apabila Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) membuat permohonan memperbanyakknnya di luar bandar.