GASING URI - Ismail, Mohamed (2024)
Gasing Uri juga turut dikenali sebagai gasing leper kerana bentuknya yang leper dan gasing terbang kerana gasing ini berpusing semula ke udara sebelum disambut menggunakan cokok (kayu penyambut)