Konvensyen Agropreneur Muda:cetus idea baru - Md Sani, Mohd Sabran (Harian Metro, 2014)
Program Agropreneur Muda adalah sebuah program perkongsian idea baru dan transformasi pertanian dapat dilaksanakan golongan muda ini mentransformasi dan memodenkan sektor ini selain mengetengahkan Amalan Pertanian Baik (MyGAP. Dengan pembabitan golongan muda dalam bidang pertanian, percaya usaha kementerian memodenisasi sektor pertanian akan berjayakatanya. Agropreneur Muda melahirkan usahawan tani dan landskap baru kepada sektor pertanian. Konvensyen ini bukan saja dapat bertukar pendapat bagi mencetuskan idea baru, tetapi pengalaman bersama usahawan berjaya.