Mak Yong Performance: 'Raja Adil' - Chong, Lee Suan; Mohammad Affiq Kamarul Azlan; Chua, Hui Wen (Universiti Malaysia Kelantan, 2016)
Mengisahkan Fakir Abdullah yang hodoh dan miskin tetapi mengimpikan untuk menemui Raja Adil dan meminta untuk menjadi raja di negeri itu selama sehari setelah bertukar wajah yang sempurna. Walaupun dihalang oleh puteranya, Raja Adil membenarkan Fakir Abdullah menjadi raja untuk tempoh sehari, malangnya selepas sehari semalam Fakir Abdullah enggan melepaskan tahta. Beliau menghalau Raja Adil dan beliau terus memerintah. Fakir Abdullah akhirnya diserang oleh putera Raja Adil dan bertukar kembali menjadi buruk.